joi, 6 decembrie 2012

Ingrijire monitoare LCD

Ecranele LCD sunt foarte fragile. Vom explica, in continuare, ce inseamna, de fapt, un ecran LCD. Cristale lichide dispuse intre doua panouri dintr-un plastic subtire. In spatele ecranului se gaseste o sursa de lumina care face ca imaginea sa devina vizibila telespectatorului.

Avem cateva sfaturi pentru ingrijire monitoare LCD, sfaturi care va vor ajuta sa mentineti monitoarele sau televizoarele ca noi, mai mult timp:

•    Aveti nevoie de o laveta sau de o carpa foarte moale, fara cusaturi si fara sintetic in compozitie – in general, la achizitionarea monitorului, va este livrata, in cutia originala, si o astfel de laveta
•    Aveti nevoie de apa curata – de robinet
•    Aveti nevoie de o solutie compusa in parti egale, din otet alb si apa (pentru petele mai rezistente)
•    NU folositi chimicale pe baza de solvent pentru curatarea ecranelor, pentru ca acestea pot sa topeasca plasticul
•    NU apasati foarte tare in timp ce curatati monitorul LCD, pentru a nu produce daune filmului intern de cristale lichide. Asa apar pixelii morti (puncte mici, albe, decolorate sau negre care nu se mai aprind corespunzator, pe ecran)
•    NU pulverizati spray-uri pentru curatare pe monitor, ci pe carpa sau laveta

Cel mai renumit producator de materiale pentru ingrijire monitoare LCD si pentru curatare, este Kleinmann, care comercializeaza in retelele de hipermarket si in magazinele de calculatoare, carpe din microfibra, dispenser-e pentru servetele umede de unica folosinta, spray-uri cu gas si geluri solutii pentru curatare, seturi profesionale pentru ecrane LCD, LED, plasma, PDA, telefoane, echipamente GPS, sau seturi intretinere pentru echipamentele Apple: iPAD, iPOD, iPHONE. Aceste accesorii reprezinta solutia ideala pentru a curata si pentru a intretine produsele in fata actiunii prafului, murdariei, scamelor si amprentelor de pe ecranele LCD.

Aveti grija de echipamentele voastre dotate cu LCD, LED, plasma, pentru ca ingrijirea si curatarea acestora este mult mai ieftina si mai eficienta decat cumpararea altor produse noi cu aceeasi menire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu